Gerwyn Price verbreekt winstreeks van Luke Humphries op TV en bereikt halve finale in Bahrein; Michael Smith houdt titelverdediging in leven

We hebben onze eerste twee halve finalisten van de 2024 Bahrain Darts Masters. Gerwyn Price en Michael Smith zijn door na overwinningen op respectievelijk Luke Humphries en Peter Wright met 6-4 en 6-1.

De eerste kwartfinale van de avond was een herhaling van de World Grand Prix-finale van vorig jaar. Toen won Luke Humphries en pakte daarmee de eerste van zijn reeks grote titels die sindsdien is uitgegroeid tot vier, maar in Bahrein was het Price die wist te winnen en de winstreeks op TV van de kersverse wereldkampioen stopte na 20 wedstrijden.

Hoewel Price de hele wedstrijd voor stond, had de Welshman moeite om het af te maken. Hij miste een handvol darts op de bullseye, dubbel 2 en dubbel 1. Humphries kon dit niet afstraffen en de wedstrijd naar een beslissende leg sturen omdat hij zelf ook een aantal dubbels miste, waarna 'The Iceman' uiteindelijk dubbel 1 wist te raken om de overwinning veilig te stellen en zijn plek in de halve finales te bemachtigen.

In de tweede kwartfinale van de avond streden Peter Wright en Michael Smith tegen elkaar. Beiden zijn de laatste tijd niet in de beste vorm, maar het was Smith, de regerend kampioen van de Bahrain Darts Masters, die uit de startblokken schoot en de eerste twee legs won in 14 en 11 darts.

Hoewel Wright meteen terugbrak om er 2-1 van te maken, was het Smith die, naarmate de wedstrijd zijn einde bereikte, meer van zijn kansen benutte en uiteindelijk wist hij de wedstrijd redelijk gemakkelijk te winnen, 6-1.

door Mats Leering 0 reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties