Getergde Van Duijvenbode bereikt eerste major-kwartfinale met overwinning op Van den Bergh

Dirk van Duijvenbode heeft in een mooie wedstrijd afgerekend met Dimitri van den Bergh. The Titan won na een wedstrijd vol spannende sets met 3-1.

Van Duijvenbode mocht aan de wedstrijd beginnen en deed dat met verve. Met zijn eerste drie darts gooide hij 152 punten: de toon was gezet. De eerste set liep uit tot 2-2 en een vijfde leg moest beslissing brengen. Van den Bergh kreeg de kans vanaf 50, om de eerste set te stelen van The Titan, die al twee setdarts had gemist. Van den Bergh was echter slordig en miste een grote 18, waardoor hij maar 1 dart kreeg op dubbel 16. Die dart miste hij, waardoor Van Duijvenbode kon ontsnappen. Hij pakte de set, die hij ook begonnen was om op een 1-0 voorsprong te komen.

De tweede set was een kopie van de eerste en ook hier moest een vijfde leg beslissing brengen. Ditmaal mocht Van den Bergh de vijfde leg beginnen, om zijn eigen set te pakken. Opnieuw kreeg de Belg de kans om de set via een 2-dart finish de set te winnen, maar miste opnieuw de single die daarnaartoe leidde. Hierdoor kreeg hij opnieuw maar één pijl, die opnieuw zijn doel niet trof. De geboren Katwijker profiteerde optimaal en brak Van den Bergh om op een 2-0 voorsprong te komen in sets.

De derde set werd wederom pas in vijf legs beslist. Van Duijvenbode zette de regerend World Matchplay-winnaar met zijn rug tegen de muur, waardoor Van den Bergh opnieuw via een 2-dart finish de kans kreeg om de set pakken. Driemaal is scheepsrecht zal ook de Belg gedacht hebben. Nadat hij één pijl op dubbel 18 miste was dubbel 9 wel raak voor Van den Bergh.

Het momentum was in handen van de Belg, die in de vierde set doorging met waarin hij in de derde was geëindigd. Toch bleef de Belg erg slordig op zijn dubbels om te finishen, waardoor Van Duijvenbode bij een 1-1 stand wist te breken. De nummer 73 van de wereld stond opnieuw op matchpoint, maar liet Van den Bergh toch gelijk maken.

In de leg waarmee Van den Bergh de stand volledig gelijk kon trekken, gooide The Dreammaker pas met zijn zesde dart een openingsdubbel. Van Duijvenbode kreeg al een matchdart vanaf 122 op dubbel 16, maar miste. De beurt daarna was het wel raak voor The Titan, die de wedstrijd met 3-1 naar zich toe trok.

Speelschema World Grand Prix 2020

Donderdag 8 oktober

Tweede ronde

Dimitri Van Den Bergh (93.35) 1 - 3 (89.82) Dirk Van Duijvenbode
Mervyn King v Simon Whitlock
Gary Anderson v Danny Noppert
Michael van Gerwen v Devon Petersen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties