Gian van Veen had niets te maken met boze Michael van Gerwen: ''Daarom wilde ik de reden ook niet weten''

Gian van Veen zorgde onlangs bijna voor een enorme stunt op het EK. Uiteindelijk ging hij in de halve finales onderuit tegen James Wade.

Van Veen had eerder in de kwartfinales Michael van Gerwen uitgeschakeld. Na afloop was Van Gerwen woedend omdat hij de toernooidirecteur niet te pakken kreeg. "Ik merkte tijdens de wedstrijd uiteraard dat Michael niet tevreden was", zegt Van Veen bij de podcast 'Double Top'.

"Ik heb een official tijdens de pauze gevraagd of ik er iets mee te maken had, maar hij gaf aan dat ik er niets aan kon doen. Dan heb ik ook tegen hem gezegd dat ik de reden niet moest weten. Ik heb me gewoon geconcentreerd op mijn eigen prestatie. Michael gaf zelf trouwens aan dat hij boos was op zichzelf dat hij zich zo uit zijn concentratie liet halen."

In de halve finale kwam Van Veen nog op een 5-1 voorsprong tegen Wade. "Dat verbaasde me enorm. Ik wist immers op voorhand dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden. Ik was gewoon op. De eerste keer halve finales halen op een major is uiteraard leuk, maar het kostte me ook veel energie, zeker met alle bijhorende mediaverplichtingen. Dat is iets waar ik in de toekomst sowieso beter mee moet leren omgaan. Maar vergeet niet dat het pas mijn eerste jaar is op de Pro Tour, zeker in zo'n situaties merk je die onervarenheid.

Bericht van Littler

Mits Van Veen de finale had bereikt, zou Luke Littler ook alsnog aan de Grand Slam of Darts hebben mogen deelnemen. "Ik merkte achteraf dat hij me voor de wedstrijd tegen Wade nog een berichtje had gestuurd. Het is uiteraard jammer voor Luke, maar hij nam me zeker niets kwalijk. Wij kunnen het ook best goed met elkaar vinden, hij is altijd heel vriendelijk als we tegen elkaar spelen. De finale van het jeugd-WK wordt vast en zeker een geweldige wedstrijd."

Van Veen blikt uiteraard tevreden terug op zijn eerste jaar op de Pro Tour. "Beter dan dit had ik niet durven dromen. De halve finale op het EK was uiteraard het hoogtepunt, maar er zijn de komende weken nog twee mooie toernooien met de Players Championship Finals en het 'grote WK'. Ik hoop om die prestatie dus nog te overtreffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties