Gian van Veen stuit op ijzersterke Gerwyn Price op Dutch Darts Championship

Gian van Veen heeft zondagmiddag niet kunnen stunten tegen Gerwyn Price in de derde ronde van de Dutch Darts Championship. Bij het Euro Tour-toernooi in Rosmalen was 'The Iceman' veel te sterk voor de 22-jarige Nederlander.

Het niveauverschil was af te lezen in de gemiddeldes van beide spelers. Price wierp een gemiddelde van 105.06, tegenover 92.66 voor Van Veen. Price noteerde bovendien ook een finishpercentage van 50 procent.

De Welshman ging de wedstrijd van start met een 12-darter en verdubbelde daarna de voorsprong met een 14-darter. Van Veen kwam in de derde leg op het scorebord en moest daarna toezien hoe Price hem daarna opnieuw brak met een 56 finish. Een 16-darter bracht de oud-wereldkampioen daarna op 4-1, alvorens Price afsloot met een 70 finish en een 14-darter.

Gian van Veen stuit op ijzersterke Gerwyn Price op Dutch Darts Championship
Gerwyn Price bleek zondagmiddag een maatje te groot voor Gian van Veen op de Dutch Darts Championship en bereikte met een 6-1 zege de laatste acht in Rosmalen

In de kwartfinales gaat Price het opnemen tegen Josh Rock, die voor de uitschakeling van Cameron Menzies. 'Cammy' had eerder in het toernooi gewonnen van Raymond van Barneveld en Peter Wright, maar verzuimde voor een derde stunt te zorgen.

Menzies kwam tegen Rock namelijk op een 5-3 voorsprong. De Noord-Ier sloot aan tot 4-5 met een 15-darter in de negende leg, alvorens hij Menzies een matchdart op tops zag missen in de tiende leg. Een 13-darter was daarna goed voor de gelijkmaker, waarna Rock de winst pakte met een 14-darter in de beslissende leg.

Dimitri van den Bergh werd zondagmiddag bij de laatste zestien uitgeschakeld door Martin Schindler. De Belg begon nochtans goed aan het duel met een 15-darter en een 133 finish in de eerste twee legs. Schindler kwam daarna terug tot 2-2, al wist Van den Bergh daarna nog wel op een 4-3 voorsprong te komen via een 95 finish.

Schindler gaf zijn Belgische opponent daarna alsnog het nakijken. Met een 16-darter tekende 'The Wall' aan voor de 4-4, alvorens de Duitser de turbo flink aanzette. Met een 12-darter werd het 5-4 voor Schindler, die de partij daarna afsloot met een 11-darter.

Tot slot wist ook Luke Woodhouse een plek bij de laatste acht van de Dutch Darts Championship te bemachtigen. Edhouse miste in de laatste leg één matchdart op tops, waarna Woodhouse de winst met 6-5 naar zich toetrok met een fraaie 70 finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties