Gilding en Chisnall naar finale bij Euro Tour-toernooi in Wieze

We krijgen een Engelse finale bij de Belgian Darts Open in Wieze. Andrew Gilding en Dave Chisnall gaan zondagavond om de eindzege strijden in Wieze.

In de eerste halve finale zorgde Gilding voor een verrassing door de geadopteerde publieksfavoriet Jonny Clayton uit te schakelen. Gilding kwam in de beginfase 0-2 achter, maar keerde met een 117 finish en een 13-darter terug tot 2-2. Even later wierp hij 121, 80 en 79 uit om 5-3 voor te komen. Clayton maakte nog 5-6 via dubbel 16, maar daarna pakte Gilding de winst met een 64 check-out.

Vervolgens was het Danny Noppert die zijn meerdere moest erkennen in een ontketenede Dave Chisnall, die met een negendarter aan de wedstrijd begon.

Dankzij een 136 finish en een 13-darter kwam Chisnall daarna op een 4-1 voorsprong, al kwam Noppert met 81 en 142 finishes terug tot 4-3. In de tiende leg verzuimde Noppert gelijk te maken, waarna Chisnall via dubbel 1 naar 6-4 ging. De Engelsman produceerde daarna een 112 finish in de elfde leg om de zege met 7-4 naar zich toe te trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen