Girvan miste nipt een Tour Card: "Maar volgens Chris Mason was ik er toch nog niet klaar voor"

Nathan Girvan verloor eind vorig jaar de finale van het jeugd-WK bij de PDC. De 20-jarige Schot hoopt dat die ervaring hem helpt om volgend jaar een Tour Card te veroveren.

Girvan verloor in de finale van het jeugd-WK met 6-1 van Josh Rock. "Maar die ervaring nemen ze me nooit meer af. Het was een geweldig toernooi en in de finale ben ik gewoon door een veel betere tegenstander geklopt", zegt Girvan tegenover Online Darts.

Mason

Begin dit jaar miste Girvan nipt een Tour Card. "Mijn begeleider (ex-profspeler Chris Mason) zei dat het goed was dat ik nog geen Tour Card veroverde, volgens hem was ik er nog niet klaar voor. Chris is iemand de me met beide voeten op de grond houdt en me veel goede raad geeft."

"Dat jaar extra op de Challenge en Development Tour moet me helpen om volgend jaar wel die Tour Card te veroveren", vervolgt Girvan. "Op de Development tref ik zelfs regelmatig spelers met een Tour Card, zoals Danny Jansen en Gian van Veen. Het geeft me extra motivatie om het tegen hen op te nemen en te bewijzen dat ik met hen kan wedijveren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties