Glen Durrant lovend over Luke Littler: "Maken iets speciaal mee en moeten ervan genieten"

Begin volgende maand gaat de Premier League Darts van start. Bij de acht deelnemers ook de nieuwe dartshype Luke Littler.

De 17-jarige Littler stond begin deze maand nog in de WK-finale en won deze week de Bahrain Darts Masters, waar hij ook nog een negendarter gooide. "We maken iets speciaal mee en moeten ervan genieten", zegt voormallig Premier League-winnaar Glen Durrant.

"Wat op mij nog het meeste indruk maakt zijn niet zozeer zijn hoge gemiddeldes en overwinningen, maar wel hoe hij daar allemaal mee omgaat. Hij lijkt me zo ontzettend ontspannen. In zijn reactie na zijn nieuwste triomf zei hij gewoon dat hij al denkt aan het volgende toernooi."

"Luke gooit zo vlot, altijd in hetzelfde ritme, het publiek houdt daarvan", vervolgt Durrant. "Als zijn eerste pijl in de tripel twintig gaat volgen de andere twee zo makkelijk. Hij laat het er ook allemaal zo makkelijk uitzien."

Op 17-jarige leeftijd komt er plots wel bijzonder veel op hem af. "Ik heb geen schrik dat hij teveel moet spelen", zegt Durrant. "Toen ik 17 was wou ik de hele tijd spelen, dat is dus geen probleem. Maar zijn familie moet wel goed voor hem zorgen."

Durrant twijfelt tot slot niet aan de kansen van Littler voor de komende Premier League Darts. "Hij kan dat toernooi dit jaar al winnen, daar ben ik zeker van. Wees maar zeker dat hij de andere spelers schrik inboezemt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties