Goede laatste leg redt Van Duijvenbode tegen Puha

Dirk van Duijvenbode heeft zich met hangen en wurgen gekwalificeerd voor de tweede ronde op de World Series of Darts Finals. Na een laatste leg versloeg hij Haupai Puha met 6-5.

De Westlander maakte een zeer wisselvallige indruk en werd ontsnapte in de beginfase aan een break achterstand, toen Puha vijf kansen op 3-1 niet wist te benutten. Van Duijvenbode kwam daarna dankzij een 14-darter en een 130 finish wel op een break voorsprong, maar verspeelde de break meteen. Puha pakte drie legs op rij en kwam 5-4 voor. In de tiende leg kreeg de Nieuw-Zeelander zelfs een matchdart, maar de bullseye werd niet geraakt. Van Duijvenbode gooide dubbel 16 voor 5-5 en wierp daarna een 14-darter in de beslissende leg voor de winst.

Damon Heta won het Australische onderonsje met Gordon Mathers. 'The Heat' versloeg zijn landgenoot met 6-3 en dwong daarmee een duel met Michael van Gerwen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties