Grand Slam of Darts 2020: Speelschema vrijdagavond met onder meer Van den Bergh, Wade en Whitlock

Vrijdagavond wordt begonnen aan de knockout-fase van de Grand Slam of Darts. Het format gaat meteen flink omhoog, van best of 9 legs naar best of 19 legs.

In de afgelopen dagen werd de poulefase afgewerkt. De beste twee spelers in alle acht groepen zijn doorgegaan naar de knockout-fase van de Grand Slam of Darts. Dimitri van den Bergh maakte ogenschijnlijk de meeste indruk van alle deelnemers in de groepsfase. De Belg wierp in al zijn duels een gemiddelde van ruim boven de honderd en bleef ongeslagen in zijn groep met Nathan Aspinall, Ricky Evans en Wayne Warren.

De regerend World Matchplay-kampioen treft Jonny Clayton bij de laatste zestien. Clayton werd achter Gerwyn Price tweede in Groep G en wist daardoor net als twee jaar terug de laatste zestien te halen op dit toernooi.

James Wade leverde ook een zeer stabiele poulefase af met overwinningen op Damon Heta, Jermaine Wattimena en Glen Durrant. De meervoudig major-winnaar kruist de degens met Ian White, die aan slechts één overwinning voldoende had. White hield Peter Wright en Dirk van Duijvenbode op legsaldo achter zich in zijn poule, waarin Devon Petersen met drie zeges de poulewinst bemachtigde.

Naast White slaagde ook Adam Hunt erin om met één overwinning de tweede ronde te halen in Coventry. De 27-jarige Engelsman was donderdagavond verrassend te sterk voor Gabriel Clemens. Door de 5-3 nederlaag van Joe Cullen tegen Michael van Gerwen ging Hunt verrassend door naar de laatste zestien. The Hunter zal echter wel aan de bak moeten tegen Simon Whitlock om de kwartfinales te halen.

Het mooiste affiche van de avond is de clash tussen Dave Chisnall en Jose de Sousa. Twee vergelijkbare type spelers. Kunnen allebei zeer veel 180'ers gooien, maar tegelijkertijd knoeien op de dubbels.

Zaterdagavond worden de vier resterende duels uit deze ronde gespeeld. Onder meer de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson staat dan op het programma.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Vrijdag 20 november (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

20:10 Dimitri Van den Bergh v Jonny Clayton

21:10 James Wade v Ian White

22:10 Simon Whitlock v Adam Hunt

23:10 Dave Chisnall v Jose De Sousa

Grand Slam of Darts 2020: Speelschema vrijdagavond met onder meer Van den Bergh, Wade en Whitlock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties