Greaves maakt favorietenrol helemaal waar: ''Had niet verwacht dat ik met dit niveau zou winnen''

Beau Greaves veroverde zondagmiddag de titel tijdens de tweede editie van de Women's World Matchplay in Blackpool. Ze stond gedurende het toernooi slechts vier legs af.

De 19-jarige Engelse begon het mini-toernooi met een 4-0 overwinning op Noa-Lynn van Leuven, alvorens ze met moeite afrekende met Robyn Byrne (5-3). In de finale was Greaves vervolgens met 6-1 te sterk voor Suzuki, ondanks dat 'Beau 'n' Arrow', in de finale onder de tachtig gemiddeld gooide.

''Ik was niet op mijn best, maar heb het toch geflikt. Dus ik ben erg blij'', reageerde Greaves na afloop. ''Ik had niet verwacht dat ik met dit niveau de titel zou winnen. Maar na het jaar dat ik heb gehad (15 titels in 20 Women's Series-toernooien, red.), ben ik dankbaar dat ik met deze beker in mijn handen mag staan.''

Door haar eindzege in Blackpool mag Greaves in het najaar meedoen aan de Grand Slam of Darts en het WK Darts. ''Ik kijk er erg naar uit om daar heen te gaan. Maar ik zal wel meer moeten oefenen, zodat ik me comfortabeler ga voelen op het podium.''

Aankomend weekend begint het kwalificatiecyclus voor de Women's World Matchplay van volgend jaar. ''Het betekent veel voor mij om deze titel te winnen. Ik heb respect voor alle dames die hier gestaan hebben. Ik kijk uit naar een nieuw succesvol jaar'', zo besloot Greaves.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties