Hammond ziet rol voor haar generatie weggelegd: 'Onze taak andere dames te overtuigen voor dartscarrière te gaan'

Op het einde van deze maand vinden de eerste zes toernooien van de PDC Women's Series plaats. Corrine Hammond hoopt er zich te plaatsen voor het WK.

Hammond was onlangs nog actief op de Challenge Tour. "Het was vooral leuk om eindelijk nog eens competitief in actie te kunnen komen. Ik heb ook heel wat online toernooien gespeeld, maar dat is toch niet hetzelfde. Het liep nog niet geweldig op de Challenge Tour, toch was het een goede training richting Women's Series", aldus Hammond bij The Darts Show podcast.

De eerste zes toernooien van de Women's Series waren oorspronkelijk gepland in Duitsland. Doordat er te weinig inschrijvingen waren werden de toernooien echter verplaatst naar het Engelse Milton Keynes. "Ik vond het bijzonder ontgoochelend dat er zo weinig inschrijvingen waren. Er zijn momenteel maar een beperkt aantal dames die voluit voor de internationale toernooien gaan. Het is de taak van onze generatie om andere dames te overtuigen en dan staat het damesdarts nog een mooie toekomst te wachten", zegt de 39-jarige Australiër.

WK

Hammond trekt met een duidelijk doel naar de Women's Series. "Ik hoop er kwalificatie voor het WK veilig te stellen. Dat zal geen makkelijke opgave zijn, toch heb ik er vertrouwen in omdat het op training steeds beter gaat. Het zou alvast een droom zijn om eens in Alexandra Palace te mogen spelen."

Lees meer over:
PDC Corrine Hammond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties