Hempel meteen succesvol bij WK-debuut: 'Nooit makkelijk om tegen een landgenoot te spelen'

Florian Hempel is uitstekend begonnen aan zijn eerste PDC-WK. De 31-jarige Duitser versloeg zijn landgenoot Martin Schindler met 3-0.

"Ondanks de ruime zege was het toch geen makkelijke wedstrijd", opende Hempel na afloop tegenover de pers. "Het is nooit makkelijk om tegen een landgenoot te spelen. Enkele goede uitworpen van mij op het juiste moment hebben vanavond het verschil gemaakt."

Hempel, die voordien actief was als handbaldoelman in de Duitse tweede klasse, begon pas in 2017 met darten. Begin dit jaar veroverde hij voor het eerst een Tour Card en inmiddels is hij al opgerukt naar de 87e plaats op de wereldranglijst. "Mijn doel is om eind volgend jaar de top-64 te bereiken en zo mijn Tour Card veilig te stellen. Daarnaast droom ik uiteraard van een plaats in het Duitse World Cup team."

Nu tegen Van den Bergh

In de volgende ronde wacht Dimitri Van den Bergh. "Dimitri is een geweldige speler, dat bewees hij al meermaals. Ik wil hem trouwens feliciteren met zijn vaderschap. Dat is, zeker in deze moeilijke tijden, eigenlijk veel belangrijker dan darts", besluit Hempel.

Lees meer over:
PDC WK Darts Florian Hempel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties