Hempel na stunt tegen Van den Bergh: 'Kan het eigenlijk nog niet goed vatten wat ik gerealiseerd heb'

Florian Hempel heeft voor een enorme stunt gezorgd in de tweede ronde van het PDC-WK. De Duitser versloeg de als vijfde geplaatste Dimitri Van den Bergh met 3-1.

Hempel, die amper vier jaar geleden met darten begon, scoorde bijna 100 gemiddeld en haalde 75% op zijn dubbels. "Ik kan het eigenlijk nog niet goed vatten, wat een geweldige zege. Ik maakte vanavond ook niet de fouten die ik in de eerste ronde tegen Martin Schindler maakte", aldus de 31-jarige Duitser.

Geen schrik

Van den Bergh startte aan dit WK als vijfde reekshoofd. "Maar dat schrikte me niet af. Het is niet belangrijk hoe hoog hij op de wereldranglijst staat, ik focuste gewoon op mijn eigen spel en wou absoluut winnen", zegt Hempel.

Hempel komt na kerstmis opnieuw in actie, in de derde ronde neemt hij het op tegen Raymond Smith. "Ik blijf sowieso in Engeland. Ik ben hier samen met Gabriel Clemens, hopelijk wint hij ook zijn wedstrijd in de tweede ronde, dan kunnen we samen kerstmis vieren in het spelershotel."

Lees meer over:
PDC WK Darts Florian Hempel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties