Henderson wil titel verlengen op World Cup of Darts: 'Er is magie tussen Wright en mezelf'

Van 16 tot 19 juni vindt in Frankfurt de World Cup of Darts plaats. Schotland, met opnieuw John Henderson en Peter Wright in de rangen, wil zichzelf opvolgen op de erelijst.

Henderson werd vorig jaar opgeroepen als vervanger van Gary Anderson. Ook dit jaar staat Anderson zijn plaats af aan Henderson. "Hij vond dat het goed was dat dezelfde spelers hun titel verdedigen en ik denk dat als ik in dezelfde positie zat, ik misschien ook een stap opzij zou doen. Het mooie is dat Gary al gewonnen heeft, dus dat maakte zijn beslissing vorig jaar misschien wat makkelijker, maar ik neem nog steeds mijn petje voor hem af dat hij me de kans heeft gegeven om te gaan spelen."

The Highlander kent voorlopig echter niet zijn beste jaar op de Pro Tour. "De resultaten zijn nog niet helemaal naar mijn zin, maar toch speel ik goed. Mijn gemiddelde dit seizoen is 93, zo goed speel ik, maar ik heb gewoon het geluk niet."

Vorm niet allesbepalend

"Tot een paar weken geleden was Peter ook niet in vorm", vervolgt Henderson. "Maar hij speelt steeds beter, dus het ziet er goed uit. Op zo'n World Cup of Darts is vorm ook niet allesbepalend. Je vertegenwoordigt een team in plaats van een individu. Bovendien kunnen Peter en ik het goed met elkaar vinden en spelen we goed samen, dus het ziet er naar uit dat het weer een goed toernooi wordt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties