"Het is al langer bekend dat zijn sociale skills niet echt aanwezig zijn" - Jules van Dongen snapt commotie over Leonard Gates wel

Leonard Gates plaatste zich onlangs via een kwalificatietoernooi voor de UK Open. Maar erg populair maakte de Amerikaan zich daar niet.

Gates nam deel aan één van de 'Rileys Qualifiers', de kwalificatietoernooien voor amateurspelers die verspreid over Groot-Brittannië in verschillende pubs plaatsvinden. Na afloop kreeg Gates veel verwijten over zich heen, zo zou hij zich onbeschoft hebben gedragen.

"Dat is voor mij geen verrassing", reageert de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen tegenover Double Top podcast. "Het is al langer bekend in de USA dat zijn sociale skills niet echt aanwezig zijn."

"Hij staat erom gekend dat hij nooit met mensen op de foto wil. Ik weet niet echt of het een vervelende kerel is of iemand die gewoon slecht is in de omgang met anderen. Maar voor zijn imago is het alleszins niet goed."

Zelf had Van Dongen nog nooit problemen met Gates. "Als ik tegen hem speel krijg ik gewoon een hand. Hij kan soms wel het spel vertragen of wat gekke dingen doen aan de oche. Ik speelde vorig jaar met hem op de World Cup of Darts, er was amper conversatie tussen ons, maar hij was ook niet onvriendelijk. Uiteindelijk waren we daar ook gewoon om te spelen voor ons land, je hoeft geen beste vrienden te zijn. Het stoorde me zeker niet dat er tussen ons weinig contact was."

Anekdote

Van Dongen rakelt wel nog een anekdote van vorig jaar op. "Op een toernooi was mijn vader aanwezig en hij vroeg aan Gates hoe het met hem ging. Hij liep mijn vader gewoon straal voorbij en weigerde hem ook de hand te schudden. Zo is hij gewoon. Toen hij de eerste keer actief was op het WK Darts vonden veel mensen hem een sympathieke gozer, maar daar keken ze in de USA raar van op. Ach, er zijn veel verhalen over hem", lacht Van Dongen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties