Heta is klaar voor tweede jaar op de Pro Tour: 'Door slecht WK nog meer hongerig naar succes' | Dartsnieuws.com

Heta is klaar voor tweede jaar op de Pro Tour: 'Door slecht WK nog meer hongerig naar succes'

Damon Heta heeft er een uitstekend eerste jaar als PDC Tour Card-houder opzitten. De Australiër won een toernooi van het Players Championship en bereikte tweemaal de kwartfinales op een major. Op het WK liep het echter al in de eerste ronde mis.

"Het was een degelijk eerste jaar op de Pro Tour, maar ik wil dit jaar nog beter presteren. Het WK werd jammer genoeg een ontgoocheling omdat ik misschien wel te veel druk op mezelf had gelegd. Dat was een leerschool en ik heb er mijn lessen uit getrokken. Tegelijk zorgt het ervoor dat ik dit jaar nog meer hongerig naar succes ben", aldus Heta in gesprek met Dartsnieuws.com.

'The Heat' heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen dit jaar. "Mijn doel was eigenlijk om binnen de twee jaar na het behalen van mijn Tour Card in de top-64 van de wereldranglijst te staan. Dat heb ik echter al gerealiseerd in mijn eerste jaar dus heb ik dat doel nu verlegd naar de top-32. Daarnaast hoop ik dit jaar alle majors te kunnen spelen. Zeker nadat ik vorig jaar bijzonder nipt kwalificatie voor de World Grand Prix miste."

Derde Aussie op de Pro Tour

Na het afhaken van Kyle Anderson zal er dit jaar naast Simon Whitlock en Heta toch nog een derde Australiër op de Pro Tour actief zijn. Via Q-School verzekerde Gordon Mathers zich immers van een tweejarige Tour Card. "Ik had tijdens Q-School regelmatig contact met hem en heb al zijn resultaten via Dartconnect op de voet gevolgd. Ik ben er alvast van overtuigd dat hij het goed gaat doen."

Lees meer over:
PDC interview Damon Heta

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties