Historische Price met twee negendarters naar weektitel in Premier League Darts

Gerwyn Price heeft de Noord-Ierse fans in Belfast de avond van hun leven bezorgd door dankzij twee negendarters de titel te pakken tijdens de derde speelweek van de Premier League Darts.

De Welshman begon de avond met een 6-3 overwinning op Michael Smith. In die wedstrijd gooide The Iceman nog geen negendarter, maar hij besloot die partij wel met een 170 finish.

Een negendarter kwam er wel in zijn halve finale tegen Michael van Gerwen. Na een heerlijk duel trok de nummer één van de wereld met 6-5 aan het langste eind tegen de Nederlander.

Vervolgens schreef Price geschiedenis door in de weekfinale tegen James Wade als eerste darter ooit op dezelfde dag in twee verschillende wedstrijden een negendarter te gooien op televisie.

Toch leek Wade de magische avond van The Iceman nog bijna te verpesten. De Engelsman speelde zelf ook een uitstekende partij en kwam met een 120 finish op een 4-3 voorsprong. Echter maakte Price de achterstand goed met een 18-darter en een 105 finish. Wade kreeg daarna drie kansen op 5-5, maar benutte deze mogelijkheden niet. Daarna was het Price die met een 82 check-out de titel naar zich toetrok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties