Hoogste gemiddeldes voor Woodhouse, Robinson en De Sousa in PDC Home Tour

Maandagavond kwam er een einde aan de eerste fase van de PDC Home Tour. De 32 groepswinnaars mogen zich nu opmaken voor de playoffs die beginnen op dinsdag 26 mei. Luke Woodhouse gooide tot dusver de beste partij met 113.86 gemiddeld.

Dat blijkt uit een lijst met topgemiddeldes gepubliceerd door Premium Dart Data. Woodhouse, de nummer 57 van de Order of Merit, gooide zijn gemiddelde tegen Gerwyn Price mede dankzij een 9-darter. Voorlopig de enige 9-darter tijdens de PDC Home Tour.

Reece Robinson (110.80) en Jose De Sousa (110.51) zijn de andere twee spelers die boven de 110 scoorden. De Portugees staat zelfs tweemaal in de lijst. Toevallig kwamen beide spelers op dezelfde avond in actie. En dat geldt ook voor Robert Thornton die we verderop in de lijst vinden met 104.69 gemiddeld. In de breedte mag Groep 25 dus de beste avond genoemd worden.

Luke Humphries greep zijn tweede kans met beide handen aan en scoorde 108.55 tegen Michael Smith. Uiteindelijk een bepalend resultaat voor het bereiken van de playoffs. Noemenswaardig is ook het optreden van Joe Cullen tijdens de PDC Home Tour . 'The Rockstar' komt als enige drie keer voor in de top 14 en zien we meer dan terecht in een later stadium terug.

Tot slot scoorden ook spelers als Gerwyn Price en John Henderson een gemiddelde ruim boven de 100. Dit alles geeft aan dat het niveau bij veel spelers ook in eigen huis een heel hoge standaard heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties