Horvat, Wenig, Ziegler en Lambertsen pakken de startplekken op tweede dag Europese Q-School in Groep 1A

Dragutin Horvat, Lukas Wenig, Jens Ziegler en Bent Lambertsen zijn dinsdagmiddag de vier winnaars geworden in Groep 1A op de tweede dag van de Europese Q-School.

Horvat, in het verleden geregeld deelnemer op de Euro Tours, was in de finaleronde met 5-2 te sterk voor Jani Keskinarkaus uit Finland. Wenig hield Maikel Verberk in de finaleronde af van een plek in de finalefase op de Q-School. Gillian Koehoorn was de tweede Nederlander die verloor in de finaleronde. Koehoorn, die eerder Christian Kist uitschakelde, ging met 5-4 onderuit tegen Lambertsen. Ziegler plaatste zich ten koste van de Belgische darter Brian Raman (5-4) voor het vervolg van de Q-School.

Tijdens de eerste dagen van de Europese Q-School strijden spelers om een plek in de finalefase van de Q-School. Dat kan door tijdens de drie toernooien van 9 tot en met 11 januari een halve finale te halen, of via de ranking genoeg punten te bemachtigen door middel van het boeken van overwinningen.

Uitslagen tweede dag Europese Q-School (Groep 1A)

Laatste 16

Jens Ziegler 5-2 Swen Seifert

Brian Raman 5-3 Jan de Weerdt

Bent Lambertsen 5-3 Jimmy Hendriks

Gillian Koehoorn 5-2 Christian Kist

Maikel Verberk 5-0 Jamie Lawrence

Lukas Wenig 5-0 Sebastian Steyer

Jani Keskinarkaus 5-2 Jeremy van der Winkel

Dragutin Horvat 5-0 Stefan Schroder

Kwartfinale

Jens Ziegler 5-4 Brian Raman

Bent Lambertsen 5-4 Gillian Koehoorn

Lukas Wenig 5-2 Maikel Verberk

Dragutin Horvat 5-2 Jani Keskinarkaus

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties