Humphries heeft medelijden met Van Duijvenbode: "Ik weet hoeveel pijn het doet"

Luke Humphries heeft zijn titel succesvol verdedigd op de European Darts Matchplay. 'Cool Hand Luke' versloeg in de finale Dirk van Duijvenbode met 8-7.

Voor Humphries is het de vijfde titel op de European Tour, de eerste dit jaar. "Het geeft een goed gevoel om mijn vijfde te pakken", zegt Humphries. "Over het algemeen denk ik dat ik goed gespeeld heb, maar ik had veel geluk.

In de finale miste Van Duijvenbode vier matchdarts, waarvan Humphries uiteindelijk kon profiteren. "Ik ben zo blij, maar ik heb moeite om deze te vieren, ik heb zo'n medelijden met Dirk en ik weet hoeveel pijn dat doet."

"Hij had de kansen en pakte ze niet. Het is verschrikkelijk voor hem om alsnog te verliezen. Dirk is een fantastische speler en er is geen twijfel dat hij er vijf, zes, zeven, acht gaat winnen in de komende jaren.

Gelukkig

Humphries verloor dit jaar al vier finales op de European Tour. "Ik weet hoe Dirk zich voelt omdat ik er vier verloren heb dit jaar. Het is heel pijnlijk en als ik een vijfde verloren had, zou ik nog meer hartzeer gehad hebben. Maar nu ben ik in de wolken. Ik wil ook niet te neerbuigend zijn over mezelf, dit is mijn vijfde titel in minder dan een jaar dus ik ben echt gelukkig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties