Humphries met monsterzege op Cross eerste halvefinalist in Amsterdam

Luke Humphries is de eerste halvefinalist geworden op de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Met een eclatante 10-2 overwinning op Rob Cross plaatste hij zich voor de laatste vier in de AFAS Live.

Cross begon uiterst slordig aan de wedstrijd met scores van 40 en 32 in de eerste leg en werd direct gebroken door Humphries. Cross miste daarna ook flink wat dubbels in de tweede en derde leg en zag de achterstand al snel oplopen naar 6-0 na onder meer een 14-darter en 120 finish van Humphries.

Pas in de zevende leg kwam Cross voor het eerst op het scorebord. Humphries drukte enige aspiraties voor een comeback direct de kop in door met een 14-darter, 15-darter en een 11-darter met een 9-1 voorsprong de laatste pauze in te gaan.

Tot zijn eigen cynisme wist Cross nog wel een tweede leg te pakken via een 12-darter in de elfde leg. Dat deed de oud-wereldkampioen wel op fraaie wijze met een 138 finish. Het bleek zijn laatste wapenfeit, want Humphries wierp de partij daarna in het slot met een 14-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties