Humphries op indrukwekkende wijze langs De Sousa

Luke Humphries heeft een waar statement gemaakt door met 10-2 te winnen van Jose de Sousa in de eerste ronde op de World Matchplay. Met een eindgemiddelde van 101,78 bewijst de Engelsman klaar te zijn voor de laatste 16-confrontatie met Dirk van Duijvenbode.

Hoewel De Sousa scorend ook een meer dan prima niveau haalde, kon hij in de eerste sessie slechts een leg pakken. Zijn dubbels lieten hem in de steek.

Na de eerste pauze was de beer los en brak Humphries met een 10-darter naar 5-1. Het was de beste leg tot nu toe op de Matchplay. Humphries raasde verder naar een 8-2 voorsprong, in een sessie waar hij scorend 123.1 gemiddeld gooide.

Na een korte onderbreking pakte Humphries op cruise control eenvoudig de laatste twee legs. Het werd 10-2.

Zodoende treft Humphries nu Van Duijvenbode. Begin deze maand werd het in de finale van de European Matchplay nog 8-7 voor Humphries.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties