Huybrechts bespreekt Belgische kansen op EK voetbal: 'Ik geloof in de titel, met Frankrijk als grootste concurrent'

In aanloop naar de start van Euro 2020, dat op 11 juni van start gaat, blikt Dartsnieuws met darters vooruit op dit toernooi. In dit artikel Kim Huybrechts over de kansen van België.

Huybrechts geeft in gesprek met Dartsnieuws.com aan dat hij een enorme voetbalfan is. "Ik kijk dus enorm uit naar het EK! Natuurlijk kijk ik naar de wedstrijden van de Belgische nationale ploeg, maar ook alle andere wedstrijden zal ik wel volgen.''

De Bruyne

België, toch één van de topfavorieten voor de eindwinst, wordt momenteel geplaagd door blessureleed. Zo liep sleutelspeler Kevin De Bruyne in de Champions League-finale een breuk aan de neus en linkeroogkas op. "Het is natuurlijk een groot verlies mocht De Bruyne er niet bij zijn, maar ondertussen zijn de berichtgevingen hoopvol", zegt Huybrechts. "Ook Eden Hazard en Axel Witsel zijn basispionnen die met blessures kampen. Gelukkig hebben we wel een lichting waar we al eens een goede speler kunnen missen en daarvoor toch nog steeds kwaliteit in de plaats kunnen zetten."

Roberto Martinez is sinds 2016 bondscoach van de Belgen en Huybrechts vindt dat hij zijn werk best goed doet. "Ik zou spelen zoals het team er ongeveer nu uitziet. Courtois dus in doel. Vertonghen, Alderweireld en Denayer centraal. Op de flanken Meunier en Castagne. Centraal De Bruyne en Tielemans. En vooraan Eden Hazard, Mertens en Lukaku. Dan laat je nog vele toppers eruit zoals Witsel, Thorgan Hazard en Carrasco. Zelf had ik misschien wel Ritchie De Laet geselecteerd. Hij speelt bij Antwerp, de club van mijn hart, een fantastisch seizoen en is een heel harde werker."

Goal van Chadli

Over zijn favoriete 'Rode Duivels'-moment moet Huybrechts niet lang nadenken. Dat is de beslissende treffer diep in blessuretijd in de achtste finales op het WK 2018 tegen Japan. Het was een fantastische counter, afgemaakt door Nacer Chadli waardoor we uiteindelijk met 3-2 wonnen. Ook de 2-1 winst in de kwartfinales van datzelfde WK tegen Brazilië was één van mijn favoriete matchen."

België op 1

Tot slot peilden we naar de verwachtingen van Huybrechts betreffende de kansen van België op het komende EK. "Natuurlijk hoop ik op de eindzege, maar het wordt lastig want er zijn veel goede landen zoals Frankrijk, Spanje, Engeland en ook Portugal, Italië en Duitsland zijn altijd goed! Bovendien hebben verschillende van die landen ook thuisvoordeel. Maar als ik toch één land moet noemen dat het EK gaat winnen is het toch België. En Frankrijk op de tweede plaats", besluit Huybrechts.

Lees meer over:
PDC interview Kim Huybrechts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties