Huybrechts blikt terug op eerste editie Belgian Darts Open: 'Zonder twijfel een van de mooiste toernooien uit mijn carrière'

Kim Huybrechts genoot afgelopen weekend met volle teugen van de eerste editie van de Belgian Darts Open. Het Euro Tour-toernooi in Wieze trok gedurende het weekeinde liefst 18.000 uitzinnige Belgische fans.

Ook in sportief opzicht was het een geslaagd toernooi voor Huybrechts, die in de tweede ronde topseed Michael van Gerwen met 6-4 wist te vloeren.

“Ik ben al bekomen, maar het was fantastisch hé”, blikte The Hurricane’ tegenover Het Nieuwsblad terug. “Dit was zonder twijfel een van de mooiste toernooien uit mijn carrière. De nederlaag tegen Adrian Lewis (1-6, red.)… Dat was er eentje op de kin maar hij was beter. De zege tegen Van Gerwen was een van de mooiste die ik al boekte. Mensen verwarren mooiste met beste, want ik heb al beter gegooid. Maar voor eigen publiek en met zo’n finish om het af te maken, dat was ge-wel-dig.”

“Qua resultaat heb ik mezelf inderdaad nog eens laten zien voor het grote publiek”, voegde Huybrechts toe. “Al kon het niveau beter, zeker richting het WK. Ik ga de toernooien tot dan gebruiken als generale repetitie. Ik ben normaal ook reekshoofd dan, dus ik richt mijn pijlen op het WK (15/12 tot 3/1, red.). Maar ik heb hier nu al punten gescoord bij het Belgische publiek, dat klopt. Ik was de enige Belg op zondag, dus dan was de aandacht niet verdeeld. Die speech voor het publiek? Ze verdienden het, dat er eens gezegd werd hoe geweldig ze waren. En ik was inderdaad hyped, ik had er zo veel zin in. De adrenaline neemt dan over en dan ga je total loss.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties