Huybrechts blikt terug op incident tijdens World Cup of Darts: "Plooien zijn zeker nog niet gladgestreken"

Op de afgelopen World Cup of Darts bleek dat er een serieuze haar in de boter zat tussen Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. Huybrechts blikt nu terug op dat incident en kijkt ook vooruit.

Tijdens hun eerste groepswedstrijd op de World Cup of Darts gunden beide Belgen elkaar geen blik waardig. Nadien werd besloten om de rest van het toernooi wel opnieuw normaal tegen elkaar te doen. "Ik heb veel onzin gelezen over dat incident, mijn vingers jeuken soms om er op te reageren", zegt Huybrechts tegenover 433 Darts.

"Eén ding is zeker, onze vrouwen hebben niets met de ruzie tussen Dimitri en mij te maken. Mijn vrouw heeft zelfs meteen gezegd dat ze zich op de achtergrond wil houden."

Gevoelsmens

Ondanks de ruzie tussen Huybrechts en Van den Bergh haalde België toch de halve finales op de World Cup of Darts. "Anderhalf uur voor onze openingswedstrijd tegen Finland heb ik aan Dimitri gevraagd om normaal te doen op het podium, dat heeft hij toen echter geweigerd. Dat had zeker een impact op mij, ik ben immers een gevoelsmens."

"Nadien hebben we toch besloten om normaal te doen en elkaar aan te moedigen. We speelden uiteindelijk een fantastisch toernooi. Hadden we gewonnen van Wales denk ik zelfs dat we ook de finale tegen Schotland zouden gewonnen hebben."

Huybrechts sprak sinds de World Cup of Darts niet meer met Van den Bergh. "Ik zeg niet dat het nooit kan opgelost worden, maar de plooien zijn zeker nog niet gladgestreken. Deze week zal ik hem waarschijnlijk zien op de Players Championships, maar ik focus me daar op mijn eigen wedstrijden."

Collega's

Tijdens de World Cup of Darts gaven ook collega's Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld op Viaplay hun mening over de ruzie tussen Huybrechts en Van den Bergh. "Je zit daar om je mening te geven, dat doe ik zelf ook regelmatig op de Belgische televisie en daar heb ik dus zeker geen probleem mee. Maar het moet wel juist zijn wat ze zeggen. Zo verkondigde Raymond dat onze vrouwen erbij betrokken zijn en dat is pertinent onwaar."

"Veel mensen denken ook dat mijn uitlatingen op de Belgische televisie aan de basis liggen van de ruzie tussen Dimitri en mij, maar dat klopt niet. Ik geef altijd eerlijk mijn mening en zo hoort het ook als analist. Wat het dan wel is blijft privé."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties