Huybrechts legt schuld bij zichzelf na nederlaag tegen Van den Bergh: ''Was mentaal te veel met andere dingen bezig''

Kim Huybrechts kon vrijdagmiddag amper partij bieden aan Dimitri van den Bergh in de vierde ronde van het WK Darts. 'The Hurricane' ging met 4-0 onderuit tegen zijn landgenoot.

“Het is wat het is”, baalde Huybrechts na afloop in gesprek met de pers. ''Dik op uw kloten krijgen, dat is nooit leuk. Ik ben iemand die mezelf altijd wijsmaak dat ik kans maak, maar ik was mentaal te veel met andere dingen bezig. Het is mijn eigen schuld. Als je nu meteen na deze partij vraagt hoe ik terugkijk op dit WK, dan kan ik niet anders dan zeggen dat het een teleurstelling is.”

De tweevoudig major-finalist geloofde er heilig in dat hij Van den Bergh ging verslaan. ''Ik had gedacht dat ik deze partij ging winnen. Ik weet dat ik veel beter ben dan dit en ik weet dat ik een kwartfinale waard ben. Ik heb mij gewoon laten vangen aan mentale dingen, eigen schuld, dikke bult. Ik had liever tegen iemand anders gegooid. Dat gaat dan niet over Dimitri zelf, dat is een gouden gast. Het viel gewoon niet, dat besef je op den duur ook wel tijdens de match. Dan sta je mentaal ook niet sterk genoeg. Het is weer een les geleerd, stom maar dit kan gebeuren.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties