Huybrechts na stuntzege tegen Wright: "Dit was allerminst de beste Wright, maar ik deed wat moest en nam mijn kansen"

Kim Huybrechts heeft voor de grootste stunt dit jaar op het PDC-WK gezorgd. De 37-jarige Belg versloeg regerend wereldkampioen Peter Wright met 4-1.

"Dit betekent enorm veel voor mij", opent Huybrechts. "Peter was niet op zijn beste niveau, maar ik deed wat moest en nam mijn kansen. Veel spelers zouden toch onderuit zijn gegaan, gewoon omdat ze tegen Peter Wright speelden, maar ik niet en daar ben ik heel trots op."

"Dit is één van mijn grootste overwinningen, maar niet één van mijn beste, daarvoor moet het niveau nog beter. Maar hier ga ik zeker van genieten", zegt 'The Hurricane'.

Tijdens de wedstrijd wisselde Wright weer vaak van pijlen. "Dat heb ik zelfs niet opgemerkt, ik was de hele tijd gefocust op mezelf. Zoals Gary Anderson het vaak zo mooi zegt: 'je moet gewoon beter scoren dan je tegenstander en beter uitgooien', dat heb ik vanavond ook gedaan."

Belgisch duel

In de vierde ronde wacht een Belgisch duel met Dimitri Van den Bergh. "Dimitri begint als favoriet aan die wedstrijd, hij staat in de top-16 van de wereldranglijst, ik maar nipt in de top-32. Het is alleszins geweldig voor het Belgische darten, er zijn hier in Alexandra Palace ook veel Belgen die komen supporteren, daar had ik vroeger nooit van durven dromen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen