Huybrechts stuurt titelverdediger Wright naar huis op WK Darts

Kim Huybrechts heeft verdedigend kampioen Peter Wright uitgeschakeld op het WK Darts. 'The Hurricane' boekte in de derde ronde een verrassende 4-1 zege op de tweevoudig wereldkampioen.

De Schot speelde een zeer matige partij. Een groot gedeelte van de wedstrijd had Wright een gemiddelde van onder de negentig, al wist hij op het einde zijn niveau nog op te krikken. Het bleek echter niet genoeg om uitschakeling te voorkomen.

Wright won de eerste set nog met 3-0, maar daarna ging het rap bergafwaarts. Huybrechts speelde een keurige tweede set en pakte die met 3-0 na een 14-darter, 13-darter en een 100 finish.

Set drie was met 3-1 een prooi voor de Belg, nadat Wright drie pijlen op 2-2 had gemist in de vierde leg. Set vier ging daarna met 3-2 naar 'The Hurricane', die in tegenstelling tot Wright wel in vijf beurten uit was in die leg.

De vijfde set ging over vijf legs, en het was Huybrechts die de leg mocht beginnen. De Belgische darter liet 36 over, maar het was Wright die vanaf 115 nog mocht aanleggen om de achterstand te verkleinen. 'Snakebite' vond de triple, maar miste de dubbel 18. Die dubbel wist Huybrechts daarna wel te raken om Wright uit het toernooi te knikkeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties