Indrukwekkende Van Gerwen rekent af met Klaasen, Wright en King ook naar derde ronde in Zwolle

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de derde ronde op de Dutch Darts Championship in Zwolle. 'Mighty Mike' won in een kolkende IJsselhallen met 6-2 van Jelle Klaasen.

Het begin was vlammend van beide spelers. Van Gerwen gooide een 11-darter om zijn eigen leg te houden, terwijl Klaasen daarna hetzelfde deed met een prachtige 170 finish. Daarna was het Van Gerwen die drie legs op rij pakte met twee 15-darters en een 84 finish.

Klaasen maakte er 4-2 van met een 44 check-out, maar Van Gerwen zette de marge daarna meteen weer op een voorsprong van drie legs via tops. De drievoudig wereldkampioen klaarde de klus vervolgens met een 13-darter voor de winst.

Peter Wright en Mervyn King schaarden zich ook bij de laatste zestien in Zwolle. Wright zegevierde met 6-3 tegen Jermaine Wattimena, terwijl King na een beslissende leg voor de uitschakeling van Gerwyn Price zorgde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties