Jansen over kenmerkend haarmatje: "Iedereen op de Pro Tour is er dol op"

Danny Jansen is pas een jaar actief bij de PDC en is inmiddels al opgerukt naar de 83e plaats op de wereldranglijst. De 20-jarige Nederlander wou vroeger nochtans liever voetballer worden.

Jansen had als kind een ongeluk met de tractor op de boerderij van zijn ouders. "Een voetbalcarrière mocht ik nadien vergeten, maar ik wou niet blijven stilzitten. Op aanraden van mijn vader, die zelf ook speelt, ben ik met darts begonnen. Toch was het best moeilijk om voetbal op te geven, zeker als je jong bent en al je leeftijdsgenoten die sport beoefenen", zegt Jansen.

"Maar als je kijkt waar ik zes jaar na mijn ongeluk sta, dan ben ik ongelooflijk fier", vervolgt Jansen. "Ik deed begin dit jaar mee aan Q-School om ervaring op te doen, maar tot mijn verbazing won ik een Tour Card. Sindsdien won ik ook nog een Players Championship en mocht ik aan het WK meedoen, ik beleef echt een droom."

Trotse vader

"Ik realiseerde me al snel dat Danny veelt talent had", zegt vader Marco. "Het eerste toernooi dat we samen koppel speelden wonnen we meteen. Toen Danny dan begin dit jaar een Tour Card veroverde was ik uiteraard bijzonder trots."

Vader en zoon hebben allebei een kenmerkend haarmatje. "In het begin van mijn carrière had ik nog als bijnaam 'The Farmer', maar iedereen sprak me aan op dat haarmatje en was er dol op. Daarom heb ik mijn bijnaam veranderd in 'The Mullet' en dat staat nu ook op de achterkant van mijn truitje", besluit Danny Jansen.

Lees meer over:
PDC Danny Jansen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties