Jeffrey de Graaf keert terug op het WK Darts na overwinning op Nordic & Baltic Tour

Jeffrey de Graaf won afgelopen weekend zijn tweede titel op de 2023 Nordic & Baltic Tour. Met deze overwinning boekte hij een ticket voor een terugkeer naar het Alexandra Palace.

Afgelopen weekend werden in de Litouwse hoofdstad Riga twee toernooien in het kader van de Nordic & Baltic ProTour 2023 gespeeld. De twee beste spelers op de Nordic & Baltic Tour ProTour Order of Merit plaatsen zich voor het WK Darts. Het negende en tiende toernooi op de kalender van de Nordic & Baltic Tour waren de laatste mogelijkheden voor de Scandinavische en Baltische deelnemers om hun plek op het WK veilig te stellen.

De Fin Marko Kantele was voor dit weekend al zeker van WK-deelname, maar De Graaf, die plek 2 bekleedde, moest nog wat resultaten halen om zijn landgenoot Daniel Larsson af te schudden in de race naar het WK. De twee Zweden kwamen elkaar tegen in de halve finale van het eerste toernooi op de vrijdag. De Graaf wist deze wedstrijd in een beslissende laatste leg naar zich toe te trekken en won vervolgens in de finale van Dennis Nilsson. Met deze overwinning wist de Nederlandse Zweed zijn plek op het WK veilig te stellen. De Graaf, dien in 2017 en 2019 ook al deelnam aan het PDC WK, zal eind december proberen om zijn overwinning in het Alexandra Palace te pakken.

Het tweede toernooi van het weekend werd gewonnen door Benjamin Reus. De Deen maakte eerder dit jaar al indruk, toen hij op de World Cup of Darts een individueel gemiddelde 114,7 gooide, waarmee hij Denemarken naar de laatste 16 van het toernooi loodste.

Afgelopen weekend werden ook twee kwalificatietoernooien voor de Euro Tour in Riga gespeeld. Anton Ostlund won het eerste kwalifacietoernooi (ET12) en plaatse zich daarmee voor de Hungarian Darts Open. Jeffrey de Graaf sloot het weekend succesvol af door in de finale van het tweede kwalificatietoernooi (ET13) Teemu Harjy met 6-5 te verslaan. Hiermee plaatste De Graaf zich voor het German Darts Championship, dat in oktober gespeeld zal worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties