Jong talent Van der Velde genoot van WK-finale: "Concentratiefoutje van Van Gerwen was één van de keerpunten in de wedstrijd"

Jurjen van der Velde mag zich de komende twee jaar bewijzen op de PDC Pro Tour. De 19-jarige Nederlander veroverde een Tour Card via de Development Tour.

Van der Velde keek afgelopen dinsdag naar de finale van het PDC-WK tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. "Dit was een finale zoals je een finale wilt zien. Van Gerwen borg z'n pijlen al op voor een pauze, hij dacht dat het erop zat. Maar er moest ineens nog een leg gespeeld worden. Vanaf dat moment zakte Van Gerwen wat weg, terwijl Smith steeds beter begon te spelen. Dat was één van de keerpunten in de wedstrijd", zo luidt de analyse van de darter uit Zevenhuizen.

Vooraf had Van der Velde nochtans op een overwinning voor Van Gerwen gerekend. "Ook omdat-ie een zeer goed WK heeft gespeeld. Kwartfinale 5-0 winnen, halve finale 6-0 winnen. Ik had het niet verwacht, maar ik vind de winst van Smith toch wel mooi. Gezien de finale was het ook wel een terechte zege. Hij had de finale al twee keer verloren, waarvan één keer van Van Gerwen. Voor hem was het dus drie keer scheepsrecht."

Tour Card

Van der Velde bekeek een deel van de wedstrijd tijdens een trainingssessie, hij is zich immers volop aan het voorbereiden op zijn debuut bij de grote jongens. "Sinds december heb ik mijn Tour Card, dus ik heb nu twee jaar de tijd om bij de top 64 van de wereld te komen. Als ik genoeg ponden bij elkaar sprokkel, dan heb ik de kans om op het WK te staan. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties