KALENDER: Dit is wanneer en waar alle PDC European Tour-toernooien gespeeld worden in 2022

Het circuit van de PDC European Tour bestaat in 2022 voorlopig uit dertien toernooien. Mogelijk wordt er later nog een veertiende toernooi aan de Euro Tour-kalender toegevoegd.

Door de coronapandemie lag de European Tour nagenoeg stil in de afgelopen twee jaren. In 2020 konden maar vier Euro Tour-toernooien doorgang vinden, in 2021 zelfs maar twee. Wanneer de coronasituatie het toelaat, wordt er in 2022 weer een volledig circuit afgewerkt.

Rondreis door Europa maar vooral in Duitsland

Van de dertien toernooien die nu zijn aangekondigd worden er liefst zeven in Duitsland gespeeld. Zo vinden de eerste drie Euro Tour-toernooien van het seizoen in Riesa, Hildesheim en München, allemaal in Duitse speelsteden plaats. Later in het seizoen volgen nog evenementen in de Duitse plaatsen Leverkusen, Stuttgart, Trier en Jena.

De overige zes Euro Tour-toernooien worden afgewerkt in zes verschillende landen. De Oostenrijkse plaats Premstätten is gastheer van de Austrian Darts Open. In Praag wordt de Czech Darts Open gehouden, terwijl van 27 tot en met 29 mei de Dutch Darts Masters in Zwolle wordt gespeeld. Na de zomer vinden nog toernooien plaats in Boedapest (Hongarije), Wieze (België) en Gibraltar.

Opzet van Euro Tour-toernooi

Het deelnemersveld van een Euro Tour-toernooi bestaat uit 48 spelers. De top-16 van de Pro Tour-ranglijst krijgt een invitatie en is zelfs automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Deze reekshoofden moeten hun tweede ronde wel winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de diverse ranglijsten.

Ook de twee hoogst geplaatste spelers uit het gastland van een Euro Tour-toernooi is automatisch gekwalificeerd. Voor hen geldt dezelfde regel als voor de reekshoofden. Zij moeten hun eerste ronde winnen om het prijzengeld ook op de ranking erbij te krijgen.

Verder worden er 24 startplekken vergeven via een kwalificatietoernooi voor alle resterende PDC Tour Card-houders. Daarnaast zijn er nog een aantal qualifiers. Via een Host Nation Qualifier kunnen twee spelers uit het gastland zich plaatsen. Verder is er een kwalificatietoernooi voor spelers zonder PDC Tour Card, waarbij twee plekken zijn te verdienen. Voor deelname aan dit evenement moet je wel hebben meegedaan aan de Q-School. Tot slot zijn er nog kwalificatietoernooien voor spelers uit de Scandinavische landen en Baltische staten (samen één startplek) en spelers uit Oost-Europa (één startplek).

European Championship in Dortmund

Bij elke Euro Tour-toernooi is prijzengeld te verdienen. Dit loopt op van 1000 pond voor een eerste ronde, tot 25.000 pond voor het winnen van een toernooi. Alle resultaten worden bijgehouden in de PDC European Tour Order of Merit.

Aan het einde van het seizoen doen de 32 beste spelers mee aan de European Championship in Dortmund. Dit toernooi staat van 27 tot en met 30 oktober op het programma.

Kalender PDC European Tour 2022

# Datum Evenement Locatie
1 25-27 februari International Darts Open SACHSENarena, Reisa
2 11-13 maart German Darts Championship Halle 39, Hildesheim
3 16-18 april German Darts Grand Prix Zenith, München
4 29 april - 1 mei Austrian Darts Open Steiermarkhalle, Premstätten
5 6-8 mei European Darts Open Ostermann-Arena, Leverkusen
6 13-15 mei Czech Darts Open PVA Expo, Praag
7 20-22 mei European Darts Grand Prix Hanns-Martin-Schleyer-Halle, Stuttgart
8 27-29 mei Dutch Darts Masters IJsselhallen, Zwolle
9 1-3 juli European Darts Matchplay Trier Arena, Trier
10 2-4 september Hungarian Darts Trophy Laszlo Papp Budapest Sports Arena, Boedapest
11 9-11 september German Darts Open Sparkassen-Arena, Jena
12 23-25 september Belgian Darts Open Oktoberhallen, Wieze
13 14-16 oktober Gibraltar Darts Trophy Europa Sports Park, Gibraltar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties