Keane Barry gidst Ierland met O'Connor naar voortvarende start op de World Cup

Het als 9 geseede Ierland is dankzij William O’Connor en Keane Barry voortvarend van start gegaan op de World Cup of Darts. Ze startten met een 4-1 zege op Thailand, wat door Attapol Eupakaree en Thanawat Gaweenuntawong vertegenwoordigd wordt. In groep E zit Ierland ook in een poule met Kroatië, maar met de flitsen van talent lijken O’Connor en Barry zich niet zorgen te hoeven maken. Voor het eerst doet Keane Barry mee bij Ierland, nu Steve Lennons tijdperk over lijkt. Dat schept verwachtingen.

Thailand kwam nog wel voor, maar daarna nam Ierland het stuur over. Het was vooral aan Keane Barry te danken. In de tweede leg bewees Barry met een 180 en 140 score zijn talent, en pakte hij tevens drie van de vier Ierse legs met effectiviteit op de dubbels. O’Connor zat wat minder in de wedstrijd, en leek te moeten wennen aan het spel van de Thailanders.

Hoewel Devon Petersen op de Pro Tour ver achterblijft, lijkt hij bij speciale gelegenheden altijd iets meer te kunnen leveren. Hij bewees samen met Vernon Bouwers een goed koppel te vormen op de World Cup of Darts in Frankfurt. Het als 14 geseede Spanje, dat met Jose Justicia en Tony Martinez aantreedt, werd met liefst 4-2 gepakt. In poule J moet Spanje tegen IJsland bewijzen nog iets te willen op dit toernooi.

Spanje werd al vanaf de start vol onder druk gezet. Dankzij de scorende power van Petersen, die begon met 180 in de eerste leg, verschaften de Zuid-Afrikanen zichzelf ruimte om naar 0-3 uit te lopen. Bouwers bleef opvallend koelbloedig bij het finishen. Spanje spartelde nog een keer tegen met een 13-darter om terug te komen naar 2-3, maar Zuid-Afrika won dankzij de beslissende dart van Petersen met 2-4.

Voor de liefhebber is het wellicht de interessantste poule in de groepsfase: het als 13e geseede Tsjechië, Singapore en de Filipijnen vormen groep I. Eerstgenoemden kwamen op de openingsavond in actie tegen elkaar. De op de Pro Tour inmiddels vaste Tsjechische gezichten Karel Sedlacek en Adaw Gawlas lieten zien een goed koppel te zijn en waren eigenlijk altijd in zes beurten uit. Harith Lim en Singapore Slinger Paul Lim konden aardig mee, maar liepen steeds een beurt achter. Het werd 4-2.

De World Cup of Darts staat van 15 tot en met 18 juni op het programma. Tijdens de eerste twee speeldagen wordt de poulefase afgerond. De vier toplanden Engeland, Wales, Nederland en Schotland stromen het toernooi vanaf de knock-outfase in. Het Nederlandse duo Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode komt daardoor pas zaterdag voor het eerst in actie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties