Keane Barry wint negende Development Tour en pakt PDC Tour Card

Keane Barry heeft zondagmiddag het negende toernooi van het seizoen op de PDC Development Tour gewonnen. De 18-jarige Ier versloeg Ryan Meikle in de finale met 5-4.

Met deze titel is Barry zeker van een PDC Tour Card voor de seizoenen 2021-2022. De BDO-jeugdwereldkampioen staat momenteel tweede op de PDC Development Tour Order of Merit, met nog één evenement voor de boeg. Nummer één Ryan Meikle heeft echter al een Tour Card voor volgend jaar.

Berry van Peer en Damian Mol waren opnieuw dichtbij een finaleplaats. Net als zaterdagavond verloren de twee Nederlanders in de halve eindstrijd. Van Peer verloor van Meikle, terwijl Mol zijn meerdere moest erkennen in Barry.

De Development Tour is het jeugdcircuit van de PDC . Deze tour staat open voor spelers tussen de 16 en 23 jaar, mits deze op 2 januari 2020 niet binnen de top-32 van de reguliere wereldranglijst staan.

Onder meer Berry van Peer , Martin Schindler, Niels Zonneveld, Keane Barry, Rusty-Jake Rodriguez, Ted Evetts en Geert Nentjes mogen aan dit circuit meedoen. Dat geldt niet voor regerend jeugdwereldkampioen Luke Humphries, aangezien de Engelsman inmiddels 25 jaar is.

Kwartfinale

Berry van Peer 5-2 Mikey Rees

Ryan Meikle 5-4 Geert Nentjes

Damian Mol 5-3 Lewis Pride

Keane Barry 5-2 Harry Ward

Halve finale

Ryan Meikle 5-4 Berry van Peer

Keane Barry 5-0 Damian Mol

Finale

Keane Barry 5-4 Ryan Meikle

Lees meer over:
PDC Keane Barry Development Tour

Plaats reactie

666

0 reacties