Kersverse jeugdwereldkampioen Barry hoopt op Tour Card: 'Het gaat erg moeilijk worden'

De 17-jarige Keane Barry won in de afgelopen maanden vele prijzen op het jeugdcircuit. Later deze week hoopt hij zijn plek op het PDC Pro Tour-circuit te veroveren.

Barry doet van donderdag tot en met zondag mee aan de Britse Q-School in Wigan. Op dit vierdaagse evenement zijn Tour Cards voor het lucratieve Pro Tour-circuit te verdienen. De Ierse darter legt zichzelf echter geen druk op en weet dat het een enorme opgave wordt om een Tour Card te winnen.

''Het wordt de eerste keer dat ik naar Q-School ga. Ik wilde eigenlijk vorig jaar gaan, maar had het toen nog te druk. In overleg met mijn vader besloot ik toen om het een jaar uit te stellen.

''Ik leg mezelf niet te veel druk op om een Tour Card te halen. Het zou leuk zijn, maar het gaat erg moeilijk worden. Als het niet lukt, kan ik altijd nog op de Challenge Tour en Development Tour spelen. Het wordt hoe dan ook een interessant jaar voor mij.''

''Het wordt enorm moeilijk, je moet enorm constant presteren. Er zijn veel spelers die met een goede dag van iedereen kunnen winnen. Iedereen wil natuurlijk die Tour Card veroveren. Het wordt lastig voor mij, maar ik kijk er enorm naar uit.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties