Kim Huybrechts organiseert benefietactie voor dame met uitgezaaide darmkanker: "Is iets dat me persoonlijk aangrijpt"

Kim Huybrechts liet onlangs zijn goed hart zien. De Belgische darter steunde met een benefietactie de 35-jarige Shana De Loose in haar strijd tegen uitgezaaide darmkanker.

De strijd tegen kanker is iets dat Huybrechts persoonlijk aangrijpt, een tijdje terug verloor hij immers zijn moeder aan deze vreselijke ziekte. “Op een bepaald moment belde de dokter dat ze niet meer lang te leven had, dus dan voel je het einde naderen”, zegt Huybrechts tegenover Het Nieuwsblad.

“Je kan dan nog alles zeggen wat je wil, maar die persoon ziet zodanig af van de pijn… Gewoon al het idee dat je weet dat je gaat sterven, is de grootste mindfuck ter wereld. Mijn mama zo zien lijden, dat heeft mij enorm hard geraakt.”

Jaarmarkt

Huybrechts baat samen met zijn vrouw Dana sinds kort een dartswinkel uit in Nijlen. “Het is de eerste keer dat we met dartsshop meedoen aan de jaarmarkt hier in Nijlen, dus we hadden het idee om een kraampje buiten te zetten. We zijn wat gaan brainstormen en we wilden het liefst iemand helpen die in de problemen zit. Daarbij kwam mijn vrouw Dana na wat opzoekwerk bij het verhaal van Shana terecht en dat is voor mij een pijnlijke reminder aan mijn moeder. Ik kan mij haar situatie dus heel levendig voorstellen. Niet dat mijn mama zich echt moest ontfermen over mij zoals Shana over haar jonge kinderen, maar ik was ook haar houvast om te blijven vechten. En om moeilijke dagen te overleven, want het is echt afzien."

"Ik weet perfect in wat voor een hel Shana zich momenteel bevindt", vervolgt Huybrechts. "Dat heeft ons geraakt en dan hebben we beslist om de opbrengst van onze actie aan haar te schenken, om de pijn toch een beetje lichter te maken. Helemaal wegnemen gaat helaas niet. Ik zou direct alle pijn in de wereld wegnemen als ik kon, maar alle kleine beetjes helpen.”

Lees meer over:
PDC Kim Huybrechts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties