King lovend over tegenstander na zege op Lennon: 'Hij is een geweldige jongen en uitstekende darter'

Mervyn King wist zich dinsdagmiddag voor het tweede opeenvolgende jaar bij de laatste zestien te scharen op het WK Darts. In de derde ronde werd Steve Lennon met 4-0 verslagen.

''Het is altijd lastig om tegen Steve (Lennon, red.) te spelen. Hij is een geweldige jongen en uitstekende darter. Ik vond het jammer dat ik tegen hem moest spelen, maar uiteindelijk sta ik er dan wel om mijn werk te doen'', reageerde King na afloop tegen Sky Sports.

Ondanks de klinkende overwinning speelde King niet eens zo heel erg goed. De ervaren Engelsman noteerde een gemiddelde van 92 en een finishpercentage van 31 procent.

''Ik had geen last van zenuwen. De pijlen kwamen simpelweg niet waar ik ze wilde hebben. Die dagen zitten er soms tussen. Gelukkig was het scorend goed genoeg, waardoor ik mezelf wat meer ruimte gaf op de dubbels.''

Met Raymond Smith als volgende tegenstander ligt er voor King een gouden kans om voor het eerst sinds de editie van 2009 de laatste acht te halen op het WK Darts. ''Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Raymond Smith is een geweldige speler. Ik ga doen wat ik voor elke wedstrijd doe en als het goed loopt is dat hartstikke fijn, en zo niet, dan zij het zo.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties