King overleeft thriller tegen Baggish: "Nooit eerder in mijn carrière zo'n slecht jaar gehad"

Mervyn King heeft zich met veel moeite geplaatst voor de derde ronde van het PDC-WK. 'The King' gaf tegen Danny Baggish nog bijna een 2-0 voorsprong in sets weg, maar won alsnog met 3-2. In de volgende ronde neemt King het op tegen de winnaar van het duel tussen Rob Cross en Scott Williams.

"Ik maakte het mezelf nog bijzonder moeilijk, eigenlijk had ik deze wedstrijd in drie of vier sets moeten winnen", opent King. "Gelukkig kon ik me in die laatste set herpakken, uiteindelijk telt enkel de zege."

King kende niet zijn beste jaar op de Pro Tour. "Zeg maar gerust slecht", zegt de 56-jarige Engelsman. "Ik heb het vroeger nog wel eens gehad dat ik een aantal maanden slecht speelde, maar nooit eerder een heel jaar. Daardoor heb ik me dit jaar ook niet kunnen plaatsen voor de World Matchplay en de World Grand Prix. Hopelijk is de ommekeer nu ingezet."

Veel getraind

In aanloop naar het WK stond King dan ook vele uren aan het oefenbord. "Mijn niveau is momenteel nog niet goed genoeg om kans te maken op de wereldtitel, maar ik merk wel dat mijn niveau stilaan beter wordt. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd op dit WK en dan zien we wel hoe ver ik kan komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties