King voor het eerst sinds 2009 naar kwartfinale op WK Darts

Mervyn King heeft zich eindelijk weer eens bij de laatste acht geschaard op het WK Darts. In de achtste finales was The King met 4-3 in sets te sterk voor WK-sensatie Raymond Smith.

King wist sinds zijn overstap naar de PDC nog maar eenmaal de kwartfinales te halen in Alexandra Palace, bij zijn tweede deelname in 2009. Met internationale qualifier Smith als tegenstander gloorde er een gouden kans op een nieuwe kwartfinaleplaats, maar daar zag het er lang niet naar uit.

Smith, die eerder al Jamie Hughes, Devon Petersen en Florian Hempel had verslagen, kwam namelijk op een 3-1 voorsprong tegen de Engelsman. De Australiër zakte daarna echter flink in, terwijl King zijn niveau flink opschroefde.

King won de vijfde set met 3-0 en begon daarna met een break aan de zesde set. Smith brak terug via tops, maar daarna was er opnieuw een break van King. De voormalig World Masters-kampioen gooide vervolgens 64 uit om een beslissende set af te dwingen.

Spannend werd die laatste set niet. King opende meteen met een break door 124 uit te gooien en trok de laatste set met 3-0 naar zich toe. De 55-jarige Engelsman speelt in de kwartfinales tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen James Wade en Martijn Kleermaker.

Lees meer over:
PDC Mervyn King WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties