Kleermaker en Van Barneveld vinden gedrag van Rodriguez maar niets: 'Dit is puur spelbederf'

Rowby-John Rodriguez heeft er een gewoonte van gemaakt om tijdens wedstrijden zich om te keren naar het publiek als hij met zijn eerste twee pijlen de tripel twintig heeft geraakt. Zo hoopt hij op extra steun om een 180'er te gooien. Maar enkele collega-darters vinden het maar niets.

"Als je een leg uitgooit en dan helemaal losgaat, daar heb ik geen enkel probleem mee. Maar als je het tijdens de leg doet is het gewoon puur spelbederf", zegt Raymond van Barneveld tegenover Viaplay. "Het probleem is dat tijdens een wedstrijd vrijwel alles is toegelaten. Je hebt wel een 'mastercaller', maar in het darten is dat niet veel meer dan een omroeper, als er een incident is tijdens een wedstrijd doet hij gewoon niets."

Publiek

"Het publiek zal er best wel van houden", zegt Martijn Kleermaker. "Maar als tegenstander ben je er wel door afgeleid, en dat kan niet de bedoeling zijn. Vroeger had je een speler als Wayne Mardle, die deed ook vaak gekke kunstjes op het podium, maar wel altijd na een leg of na de wedstrijd. En dat moet wel kunnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties