Kleermaker in gezelschap van zoon Djani (9) naar WK: "Dit geeft een extra zetje om te beseffen dat je moet presteren"

Martijn Kleermaker begint op woensdag 21 december aan het PDC-WK. De 31-jarige Nederlander neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Xicheng Han.

Het WK is al van vorige week donderdag bezig. Kleermaker staat dan ook te popelen om zijn eerste wedstrijd te spelen. "Het begint te kriebelen. In de trainingen ben ik ook net even wat scherper, alsof ik nu een stapje extra erbij kan zetten. Dat is toch de magie van het spelen op een WK", zegt 'The Dutch Giant'.

Zoontje gaat mee

Kleermaker vertrekt vandaag met de trein naar Engeland, in het gezelschap van zijn 9-jarige zoon Djani. "Hij vroeg al een heel jaar: papa, als je naar het WK gaat, mag ik dan mee? Hij is een echte liefhebber, hij krijgt verlof van school en is nu helemaal in zijn nopjes. We zitten ook samen in het spelershotel. Hij roept nu ook telkens op school dat hij met papa meegaat naar het WK darts. Hij gaat zijn ogen uitkijken in de zaal en echt genieten van de entourage in Alexandra Palace. Ik vind het harstikke leuk. Je wil je kinderen natuurlijk nooit teleurstellen. Dat geeft extra motivatie, een extra zetje om te beseffen dat je moet presteren. En daarnaast kan ik hem laten zien wat Londen eigenlijk is."

Vorig jaar bereikte Kleermaker bij zijn debuut op het PDC-WK de vierde ronde en ook dit jaar heeft hij er een goed oog op. "Ik heb het gevoel dat er iets moois kan gebeuren in Londen, ik ben geestelijk en fysiek in balans. Maar je moet wel realistisch zijn. Met een kwartfinale ben ik al heel blij, helemaal na een wisselvallig jaar. Maar op het WK gebeuren altijd rare dingen. Ik bekijk het rondje voor rondje. Ik moet winnen: hoe dat gebeurt, interesseert me niet."

Weinig informatie

Zijn tegenstander in de eerste ronde, de Chinees Xicheng Han, kent Kleermaker niet. "Ik kan daar bijzonder weinig over vinden ook. Er is nul informatie over hem. Dat zou een goed teken kunnen zijn. Het is ook fijn dat ik het dan bij mezelf moet zoeken en ik hem zo snel mogelijk weer naar China moet sturen."

Toch is Kleermaker op zijn hoede. "Achter de grote namen zitten veel jongens die heel goed kunnen darten. Er zijn daardoor ook altijd veel verschillende winnaars, die zijn niet allemaal makkelijk te verslaan. Dat is goed voor de sport en dat zorgt ervoor dat wij als spelers veel moeten blijven trainen om in het circuit mee te kunnen doen. Er zijn geen 'makkies' meer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties