Kleermaker maakt na extra jaar wachten alsnog WK-debuut: 'Heel onwerkelijk dat een droom door zo'n virus wordt kapotgemaakt'

Martijn Kleermaker zag vorig jaar vanwege een coronabesmetting deelname aan het PDC-WK aan zijn neus voorbij gaan. Dit jaar mag de 30-jarige Nederlander alsnog zijn debuut maken.

Kleermaker kreeg vorig jaar net voor het WK het slechte nieuws dat hij besmet was met het coronavirus. “Een droom die je hebt wordt door zo’n virus even kapotgemaakt. Dat was heel onwerkelijk. Ik had het idee dat ik in een slechte droom zat", aldus Kleermaker bij Sportnieuws.nl.

'The Dutch Giant' kende vervolgens een moeilijk begin van het jaar. “Op mindere reuk en smaak na had ik geen last van het virus toen ik net positief was getest. Maar begin 2021 raakte ik vermoeid, ik kon geen lange dagen maken. De eerste Super Series was een drama.

Nieuw management

Kleermaker wisselde vervolgens van management. “Dat was in april. Ik ben meer gaan sporten, op mijn lichaam gaan letten. Dat leverde snel resultaten op. Ik kwam in een hele goede run.” Eind april haalde hij de finale van Players Championship 11 (Super Series 3), waarin landgenoot Dirk van Duijvenbode te sterk was. “Maar toen had ik door dat ik een ticket voor het WK zo goed als beet had.”

De 30-jarige Nederlander kijkt dan ook uit naar zijn debuut op het PDC-WK, waar hij het in de openingsronde opneemt tegen de Griek John Michael. “Als ik naar mijn capaciteiten kijk, vind ik dat ik moet winnen. Ik vind mezelf wel de betere speler. Het betekent heel veel voor mij dat ik op het WK sta. Jarenlang zie je die volle zalen op televisie. Het is de grootste beloning voor een darter.

Slechte voorbereiding

Kleermaker kende niet de beste voorbereiding, op de Players Championship Finals (het laatste grote toernooi voor het WK) ging hij er in de eerste ronde uit tegen Scott Mitchell. “Daar was ik echt niet goed. Ik was er helemaal niet bij, mijn vader had vlak daarvoor een hersenbloeding gehad. Het gaat gelukkig nu wel weer beter. Maar ik ging daar niet goed heen. Ik wilde voor hem goed presteren, maar voelde op een gegeven moment dat de emotie de overhand nam.”

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Martijn Kleermaker WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties