Kleermaker mist deelname aan EK na gemiste matchdarts

Martijn Kleermaker heeft een gevoelige nederlaag geleden in de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy. The Dutch Giant ging met 6-5 onderuit tegen Joe Murnan, waardoor hij ontbreekt op het EK Darts.

Dankzij finishes vanaf 146 en 158 kwam Kleermaker in de beginfase tweemaal een break achterstand te boven. De Harderwijker kreeg in de zevende leg zes kansen om de voorsprong over te nemen, maar verzilverde zijn mogelijkheden niet. Murnan kwam opnieuw op voorsprong en wist ook op 5-4 te komen.

Kleermaker dwong met een 64 finish een beslissende leg af, die hij ook zelf mocht beginnen. De Nederlander kreeg in de laatste leg vier kansen op de overwinning, maar verzuimde de beslissende dubbel te raken. Daarna benutte Murnan zijn vijfde wedstrijdpijl voor een plek in de tweede ronde.

De Zweed Andreas Harrysson plaatste zich ook voor de tweede ronde in Gibraltar door de talentvolle tiener Keane Barry met 6-3 te verslaan. Door deze zege staat Harrysson ook zo goed als zeker op het EK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties