Kuivenhoven maakt zich op voor WK-debuut: 'Goed teken dat ik nu nog geen zenuwen heb'

Komende zondag maakt Maik Kuivenhoven zijn debuut in Alexandra Palace. Een prima tweede seizoen op het PDC-circuit werd beloond met zijn eerste kwalificatie voor het WK Darts.

Zeker voor het uitbreken van de coronacrisis kende Kuivenhoven een goede periode met twee kwartfinaleplaatsen. Bovendien wist hij dit jaar tweemaal van Michael van Gerwen te winnen, waardoor hij nog altijd ongeslagen is tegen de nummer één van de wereld.

Kuivenhoven kan zijn illustere landgenoot pas in de halve finale van het WK Darts tegenkomen. Zijn eerste tegenstander wordt Matthew Edgar, wat geen verkeerde loting is voor de Westlander.

''Ik ben op voorhand niet bang voor hem. Het is een stabiele speler, maar hij heeft zich op het randje gekwalificeerd voor het toernooi. Ik heb zin om tegen hem te spelen en ik weet dat ik vol aan de bak moet'', zegt hij tegen Omroep West.

Bij winst speelt Kuivenhoven in de tweede ronde tegen Mensur Suljovic, de nummer zestien van de plaatsingslijst. ''Hij kan heel goed gooien, maar laat het de laatste tijd niet zien, We gaan zien hoe dat loopt. Ik maak me er niet druk om. Eerst zondag spelen tegen Edgar. Dit toernooi moet je wedstrijd voor wedstrijd bekijken."

De 32-jarige Naaldwijker kijkt in ieder geval ontzettend uit naar zijn WK-debuut. Het halen van dit toernooi was ook voor hem het ultieme doel. "Het is een droom om daar op het podium te staan", zegt hij dan ook vol enthousiasme. "Dit is het tweede jaar dat ik bij dartbond PDC gooi en dan wil je op het WK staan. Vorig jaar is het niet gelukt, dus het moest dit jaar gebeuren."

En nu Kuivenhoven zich eenmaal geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap, wil hij zich daar ook laten gelden. "Je staat op het WK om wedstrijden te winnen. Je wilt zo ver mogelijk komen. Al moet ik zeggen: als ik de tweede of derde ronde bereik ben ik blij. Dan heb ik mijn doel bereikt. Wat meer wordt, is mooi meegenomen. Voor mijn naamsbekendheid is het ook goed als ik ver kom. Dat is belangrijk voor allerlei randzaken van het darten."

Kuivenhoven maakt zich op voor WK-debuut: 'Goed teken dat ik nu nog geen zenuwen heb'
Lees meer over:
PDC Maik Kuivenhoven WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties