Kuivenhoven voor tweede jaar op rij naar Alexandra Palace: 'Verheug me erop om nu wel voor een volle zaal te spelen'

Maik Kuivenhoven mag voor het tweede jaar op rij aantreden op het PDC-WK. De 33-jarige Nederlander treft in de eerste ronde de Australische debutant Ky Smith.

Ky Smith is net als zijn vader Raymond gekwalificeerd voor het WK en zij worden zo de eerste vader-zoon combinatie die samen aantreden op het WK. "Ik kende hem niet, maar heb de voorbije dagen toch wat informatie opgezocht. Zo zag ik dat hij dit jaar nog een groot toernooi in Australië heeft gewonnen, hij kan dus zeker wat", aldus Kuivenhoven bij RTL 7.

Kuivenhoven verloor vorig jaar bij zijn WK-debuut in de eerste ronde tegen Matthew Edgar. "Maar toen speelden we zonder publiek, ik verheug me er dan ook enorm op om in een vol Alexandra Palace te mogen spelen."

Mogelijk duel met Wade

Bij winst in zijn eerste wedstrijd wacht voor Kuivenhoven een duel met James Wade. "Maar ik focus nu enkel op mijn openingswedstrijd, veel verder wil ik nog niet vooruit kijken. De komende weken ga ik alleszins keihard trainen, vooral 's avonds want overdag moet ik nog steeds werken."

Lees meer over:
PDC Maik Kuivenhoven WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties