Kwalificatiecriteria voor de WDF World Masters 2021 bekend

Ondanks de onzekerheid door de voortdurende corona pandemie, rond de hervatting van de competities, toernooien en wereldwijde reizen, is de World Darts Federation verheugd om de volledige kwalificatiecriteria voor de WDF World Masters 2021 bekend te maken.

Dit prestigieuze en historische toernooi met aparte competities voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes gaat opnieuw van start onder de vlag van de WDF in samenwerking met de NDB en zal voor het eerst plaatsvinden in de Bonte Wever in Assen van 2 tot 5 december 2021.

Na overleg tussen de WDF en veel van haar aangesloten nationale bonden, kunnen we nu alle details bevestigen over hoe spelers zich kunnen kwalificeren voor de World Masters. Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er verschillende kansen zijn voor spelers die succes behalen binnen het WDF-circuit en/of bij haar nationale organisatie om deel te kunnen nemen aan de World Masters en dat deze kansen toegankelijk zijn voor spelers uit alle aangesloten landen.

WDF ranking
- Top 64 wereldranking
- Top 16 lokale ranking (UK/Ierland, Oost-Europa, Noord-Europa, West-Europa en Azië)
- Top 8 regionale ranking (Australië, Canada en de Verenigde Staten)

WDF toernooien
- Platium en goud – Winnaars, finalisten en halve finalisten
- Zilver – Winnaars en finalisten
- Brons – Winnaars
- 2019 (Sep-Dec) – Winnaars

WDF Cups
- WDF World Cup 2021 – Alle gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars (singles, koppels, team en overall)
- WDF Virtual Cup 2020 – Alle winnaars (singles en team)

WDF Major Champions
- World Championship – Alle voormalige winnaars
- World Masters – Alle voormalige winnaars

WDF landen – Aanvullende uitnodigingen

Alle aangesloten landen mogen zelf een vastgesteld aantal spelers afvaardigen naar de World Masters, op basis van o.a. het WDF lidmaatschapsniveau en georganiseerde WDF rankingtoernooien. De NDB mag naast bovengenoemde gekwalificeerde spelers maximaal 20 dames & heren en 5 jongens en meisjes afvaardigen. Denk bijvoorbeeld aan de winnaars van het Nederlands Kampioenschap en/of de NDB Ranking. De NDB zal te zijner tijd bekend maken hoe deze plekken invulling krijgen. Dit seizoen zal dit natuurlijk mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus.

Bron: NDBDarts.nl

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties