Kyle Anderson levert PDC Tour Card en redt Nederlander van deelname aan Q-School

Kyle Anderson heeft besloten om zijn PDC Tour Card in te leveren. Zijn Tour Card schuift door naar Maik Kuivenhoven, die daardoor niet naar de Q-School hoeft.

Anderson keerde aan het begin van de coronapandemie terug naar Australië en heeft zaterdag besloten om definitief in zijn thuisland te blijven. De komst van een tweede kindje is de belangrijkste reden van deze beslissing.

''Ik heb zeven geweldige jaren gehad, maar we (Kyle en zijn vrouw Tara, red.) verwachten volgende maand ons tweede kindje. Het is eerlijker om mijn Tour Card op te geven, zodat een ander ambitieuze darter zijn droom kan verwezenlijken. Ik wil de PDC graag bedanken voor de geweldige kansen die ik gekregen heb en hopelijk zie ik iedereen terug tijdens de World Series-toernooien in Australië'', zegt The Original op de website van de PDC.

Anderson maakte zijn WK-debuut tijdens de editie van 2013, maar maakte een jaar later pas naam door een negendarter te gooien. Op de Q-School in januari 2014 behaalde de Australische darter zijn Tour Card, waar hij zeven jaar gebruik van heeft gemaakt.

Zijn hoogtepunten dateren uit 2017. In augustus van dat jaar won Anderson zijn eerste - en enige - rankingtitel tijdens een Players Championship-toernooi in Barnsley. Amper een week later volgde ook een verrassende televisietitel tijdens het World Series-toernooi in Auckland. Daar versloeg hij Gary Anderson (6-4), Simon Whitlock (10-9), James Wade (11-4) en Corey Cadby (11-10) op weg naar de titel.

Meevaller voor Kuivenhoven

De Tour Card van Anderson gaat naar de nummer 65 op de wereldranglijst en dat is de Nederlandse darter Kuivenhoven.

De Westlander schuift door het wegvallen van Anderson immers op naar de 64ste plek op de wereldranglijst, waardoor hij toch niet hoeft mee te doen aan de Q-School.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties