Landgenoot Bates pushte Price voor deelname aan Q-School: 'Hij wou zijn rugbycarrière eigenlijk niet opgeven'

Gerwyn Price kroonde zich recent voor het eerst tot wereldkampioen darts. Dat stemde ook zijn landgenoot en goede vriend Barrie Bates tevreden, die ontdekte Price destijds in een lokale competitie.

Bates, zelf voormalig finalist op de UK Open en kwartfinalist op het WK doet bij Metro zijn verhaal. "Ik weet niet meer exact wanneer ik Gerwyn voor het eerst zag spelen, maar het jaar voor hij naar Q-School ging zag ik wat voor een enorm potentieel hij had. We gingen vanaf toen regelmatig samen naar toernooien en hij won ze bijna allemaal. Ik heb hem dan aangeraden om naar Q-School te gaan, maar eerst wou hij niet omdat hij nog actief was als rugbyspeler."

"Toen hij dan toch zijn Tour Card veroverde vertelde ik hem dat het 105 pond kost om aan een toernooi deel te nemen. Had hij dat op voorhand geweten zou hij nooit deelgenomen hebben", lacht Bates.

Enorm toegewijd

"Dat hij zoveel bereikt heeft is niet alleen te danken aan talent maar zeker ook aan zijn enorme toewijding aan de sport. Hij roept veel maar dat is zeker niet tegen bepaalde spelers gericht, hij doet het immers in elke wedstrijd. Dat is gewoon zijn manier om zich te motiveren."

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties