Lewis en Bunting uitgesloten van deelname aan World Grand Prix na positieve coronatest; Whitlock en De Zwaan opgeroepen als vervangers

Adrian Lewis en Stephen Bunting zijn positief getest op het coronavirus. De twee Engelsen moeten direct in quarantaine en kunnen deze week dus niet meedoen aan de World Grand Prix.

Alle deelnemende spelers aan de World Grand Prix werden maandag bij aankomst onderworpen aan een coronatest. Bunting en Lewis werden bij deze testronde dus positief getest.

De PDC heeft Simon Whitlock en Jeffrey de Zwaan opgeroepen als vervangers. Zij zijn de twee hoogst geplaatste spelers op de wereldranglijst die zich niet hadden gekwalificeerd voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Coventry. Indien zij de coronatest doorkomen, mogen zij woensdag meedoen aan het toernooi.

Lewis had eigenlijk dinsdagavond moeten aantreden tegen Chris Dobey. Dat duel is verplaatst naar woensdagavond, de plek van Jackpot wordt ingenomen door Whitlock. De Zwaan speelt woensdagavond tegen Jamie Hughes.

Dat betekent dus ook dat er dinsdag zeven wedstrijden gespeeld worden en woensdag negen. Het programma begint dinsdagavond daarom iets later, namelijk om 19:30 uur.

Danny Noppert en Ryan Searle openen het toernooi, waarna Dirk van Duijvenbode aantreedt voor zijn partij tegen Mensur Suljovic. Later op de avond komt Michael van Gerwen in actie tegen Krzysztof Ratajski. Jermaine Wattimena neemt het woensdagavond op tegen Gerwyn Price.

Speelschema World Grand Prix 2020

Dinsdag 6 oktober

18:30 Danny Noppert v Ryan Searle

19:05 Mensur Suljovic v Dirk van Duijvenbode

19:40 Jose De Sousa v Devon Petersen

20:15 James Wade v Mervyn King

20:50 Rob Cross v Gary Anderson

21:25 Michael van Gerwen v Krzysztof Ratajski

22:00 Michael Smith v Dimitri Van den Bergh

Woensdag 7 oktober

Brendan Dolan v Kim Huybrechts

Jonny Clayton v Ian White

Dave Chisnall v Glen Durrant

Daryl Gurney v Joe Cullen

Peter Wright v Ryan Joyce

Gerwyn Price v Jermaine Wattimena

Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v Chris Dobey

Jamie Hughes v Jeffrey De Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties